top of page

Nieuwe Fair Future Generators bij het Lowlander ProjectMet het Lowlander Project hebben Sandra en Job de missie om heel Nederland aan het organizen te krijgen. Hierbij wordt een leeromgeving gecreëerd om mensen en maatschappelijke organisaties enthousiast te maken voor bewegingsopbouw en collectieve actie. Het Lowlander Project doet mee aan het maatschappelijke diensttijd project van Milieudefensie: Fair future Generators (FFG). De deelnemers van FFG, jonge mensen tussen de 18 en 27 jaar die willen werken aan een eerlijke wereld, draaien mee bij een maatschappelijke organisatie in hun regio. Wij, Nikki en Colleen, zijn twee deelnemers van FFG en zijn hierbij gekoppeld aan het Lowlander Project. Tot juni gaan wij hier één dag in de week aan de slag. In dit artikel lees je wie wij zijn en wat wij gaan betekenen voor het Lowlander Project!Nikki Hoeboer, 25


Ik ben op het moment bezig met afstuderen, en heb net de minor sustainable tourism afgerond. Ik had voorheen al interesse in sustainability, maar die is na mijn minor zeker nog meer gestegen. Ik ben nu dan ook al een tijdje bewust bezig met de huidige klimaat situatie. Het is een belangrijk onderwerp waar meer aandacht voor moet komen. Ik probeer zelf ook al op een positieve manier bij te dragen door bijvoorbeeld veganistisch te eten, zo min mogelijk wegwerp plastic te gebruiken en minder fast-fashion te kopen.

Maar ik zou graag meer willen doen.

Ik zou graag meer willen leren over wat ik kan doen om bij te dragen aan een betere toekomst en hoe ik samen met anderen een impact kan creëren in de samenleving.

Zo ben ik uiteindelijk via een vriendin (oud deelneemster FFG) bij FFG en dus het Lowlander project terecht gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de perfecte plek is voor mij om in de praktijk hiermee aan de slag te gaan en ik kijk onwijs uit naar de komende leuke en leerzame periode bij het Lowlander Project.Colleen Liefaard, 22


Op dit moment ben ik bezig met de master geschiedenis van de internationale betrekkingen bij de Uva en ben ik mijn scriptie aan het schrijven. Hoewel ik daar druk mee ben, vond ik dat ik tijd over had en wilde ik deze extra tijd gaan stoppen in het opdoen van werkervaring. Het klimaat houdt mij al jarenlang bezig en ik vond dit het juiste moment om hier meer over te leren en hier meer actief mee bezig te zijn. Op deze manier ben ik bij FFG terechtgekomen. FFG leek mij de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen, te netwerken, ervaring op te doen en om mijn horizon te verbreden. Hierbij sprak het Lowlander Project mij aan door het praktijkgerichte werk en de vrijheid die we erbij krijgen. Ik hoop de komende maanden veel te leren op zowel informatieve als praktijkgerichte kennis, zodat ik beter weet wat ik zelf in de toekomst wil gaan doen. Ik heb er onwijs veel zin in!Wat doen wij?

De komende maanden zullen wij ons bezighouden met het schrijven van berichten voor de website en sociale media. Hiervoor zullen we ook interviews afleggen met organizers over storytelling en het belang van ‘people powered’ campagne. Verder gaan we Job en Sandra helpen bij andere kleine werkzaamheden om meer druk van hun schouders te halen.


De eerste organizers die wij gaan bevragen zijn doorgewinterde organizers Job van den Assem en Sandra Ball, de oprichters van het Lowlander Project.

Comments


bottom of page