top of page

Fair Future Generators bij het Lowlander Project

Bijgewerkt op: 1 mrt. 2022Met het Lowlander Project hebben Sandra en Job de missie om heel Nederland aan het organizen te krijgen. Een leeromgeving creëren om mensen en maatschappelijke organisaties te enthousiasmeren voor bewegingsopbouw en collectieve actie. Daarom doet het Lowlander Project mee aan het Maatschappelijke Diensttijd project van Milieudefensie: Fair Future Generators (FFG). Deelnemers, jonge mensen tussen de 18 en 27 jaar die willen werken aan een eerlijke wereld, draaien mee bij een maatschappelijke organisatie in hun regio. Wij, Iris en Madzy, zijn twee deelnemers van FFG en zijn dus gekoppeld aan het Lowlander Project en gaan hier de komende vier maanden 1-2 dagen per week aan de slag. In dit artikel lees je wie wij zijn en waarom wij bij het Lowlander Project terecht zijn gekomen, en wat je de komende maanden van ons kunt verwachten te horen!


Iris Donker, 24 jaar, Den Haag

Ik ben vorig jaar afgestudeerd van de master Conflict Resolution and Governance van de Universiteit van Amsterdam, en op dit moment ben ik vooral bezig met uitzoeken wie ik ben nu ik geen student meer ben, en aan het nadenken over wat ik wil gaan doen qua werk. Als ik kijk naar mensen van mijn studie en wat zij nu aan het doen zijn, zijn veel van hen bezig om carrière te maken in het bedrijfsleven, bij de overheid, of bij internationale organisaties. Ik vergelijk mezelf daar onbewust toch mee, hoewel als ik erover nadenk wat zo’n baan inhoudt en wat ik daar zou doen, ik echt denk dat ik in zo’n functie heel ongelukkig zou zijn. De meeste van die functies staan zo ver af van de impact die je hoopt te maken, en zijn zo ver verwijderd van de realiteit van de problematiek waar je mee bezig bent, en voor mij is het echt essentieel om dicht bij de impact en de resultaten van mijn werk te staan. Voor mij is het Lowlander Project dus juist een organisatie die dichtbij de realiteit staat en praktisch bezig is om een concreet verschil te maken in de samenleving.


Madzy Korte, 22 jaar, Amsterdam

In de tijd dat ik mijn middelbare school afrondde (2016), werd ik mij bewust van klimaatverandering en de vele typen onrechtvaardigheid in de wereld. Denk hierbij aan biodiversiteitsverlies, sociale en genderongelijkheid. Met grote verbazing leerde ik hierover en er ontstond boosheid. Ik vond het ongekend dat ik een VWO-diploma op zak had, maar dat niemand mij eerder had verteld dat hoe we met deze aarde omgaan niet houdbaar is voor de toekomst. Iedereen heeft toch recht op gelijke kansen en een toekomst? Plotseling ervaarde ik dat ik een thema had gevonden dat ik niet meer los kon laten. Ik wilde werken aan een rechtvaardigere en leefbare wereld, maar hoe? Nu, een bacheloropleiding in milieuwetenschappen later, weet ik meer en ben ik nog even betrokken. Helaas mis ik wel de link met de praktijk: ik wil bijdragen, niet alleen maar lezen. Door deel te nemen aan FFG en vier maanden mee te draaien bij het Lowlander Project, hoop ik om praktijkgericht aan deze onderwerpen te werken.


Dus, wat gaan wij doen?

De komende maanden gaan wij daarom blogs schrijven over wat het Lowlander Project is, en wat we doen. Hiervoor gaan we in gesprek met organizers om erachter te komen waarom zij bij Lowlander een training gevolgd hebben, en wat organizing voor hun maatschappelijke organisatie betekent. Verder helpen we Job en Sandra natuurlijk ook bij andere werkzaamheden, waaronder het jaarprogramma van het Lowlander Project voor 2022.


Comentarios


bottom of page