Webinar: Hoe krijg je mensen in beweging?   

Wil jij maatschappelijke verandering in gang zetten, samen met anderen? Heb je een idee of organisatie waarbij het belangrijk is om mensen samen te brengen en in actie te krijgen? Wil je weten hoe je effectieve (vrijwillige) teams opzet, aanstuurt, en samen zoveel mogelijk impact maakt met je campagne of project? Dan is deze webinar voor jou! 

 

De interactieve webinar Hoe krijg je mensen in beweging? geeft een inkijkje in de community organizing aanpak, een aanpak die zeer effectief  is  voor maatschappelijke organisaties, sociale bewegingen, vakbonden en politieke partijen.

 

Community organizing, wat is dat?

Mensen die vanuit een gezamenlijk doel samenkomen en zichzelf organiseren, zijn tot veel meer in staat dan ze denken. Vrouwen veroverden hun recht om te stemmen. Werknemers dwongen hogere lonen en betere werkomstandigheden af. De wapenwedloop had zijn langste tijd gehad toen honderdduizenden mensen de straat opgingen om zich te verzetten tegen nieuwe kernwapens. 

 

Het Lowlander Project helpt Nederland sterke bewegingen te bouwen. Dit doen we op basis van de vijf stappen van community organizing:

  1. Verhalen vertellen: De sleutel tot succes is een sterke campagne. En de basisingrediënten hiervoor zitten in jouw persoonlijke verhaal: wat wil jij veranderen, waarom jij, waarom nu?
  2. Relaties bouwen: Sterke bewegingen hebben een sterke gemeenschap nodig. Door relaties met anderen zorgvuldig op te bouwen, zorg je dat je beweging groeit en sterker wordt.

  3. Structuur en leiderschap: Een sterke gemeenschap heeft een flexibel werkende structuur nodig waarin iedereen kan bijdragen en leiderschap kan ontwikkelen.

  4. Strategie & actie: Organizing is altijd gericht op het bereiken van maatschappelijke verandering (strategie) en het vergroten van het aantal mensen dat meedoet aan je plan om dit doel te bereiken (actie). 

  5. Vieren: De weg naar verandering kan lang duren. Door kleine overwinningen te vieren en te evalueren versterk je de groep en hou je mensen bij elkaar. Zo komt het doel dichterbij.

Praktische informatie
  • Deze webinar bieden we in 2021 niet meer aan. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod van volgend jaar!
Community organizing
Stappennew.png
Voor wie is deze webinar? Herken jij je in een van deze scenario’s?
  • Kijk je vol jaloezie naar de protestbewegingen van de afgelopen jaren? Overweegt jouw organisatie te starten met een campagne of project waar ‘de beweging’ of achterban centraal moet staan? Dan is community organizing cruciaal voor die ambitie.

  • Zijn er in jouw organisatie vrijwilligers actief, maar wordt er soms een beetje op ze neergekeken? Droom jij van een gelijkwaardige samenwerking vanuit een gezamenlijke overtuiging? Dan kan organizing je helpen je vrijwilligersstrategie effectiever te maken.

  • Is jouw organisatie gericht op lobby, en is er meer maatschappelijke druk nodig om deze strategie succesvol te maken? Dan geeft deze webinar jou de inzichten die nodig zijn  om samen met anderen te zorgen voor beleidsverandering.

  • Of brengt jouw organisatie het community organizing model al in de praktijk, maar begrijp je eigenlijk niet wat je collega’s aan het doen zijn? ;-) Dan geeft deze webinar je voldoende kennis om bij het koffiezetapparaat mee te praten.  

Dan ben je bij ons op de juiste adres!

Meer Lowlander training:
Ken je de basisprincipes van organizing al en ben je op zoek naar verdieping? Volg dan de Organizing: verdiepingscursus. Samen met anderen ga je een dag lang, op een inspirerende locatie, jouw organizing campagne uitwerken en oefenen met de vijf stappen.