Verdiepingsdag:
Onwikkel jouw verhaal voor verandering

Het is cliché maar waar: de samenleving hangt van verhalen aan elkaar. Met een goed verhaal draag je waarden over, bouw je aan urgentie en zet je mensen sneller aan tot actie. Met feiten en cijfers overtuig je de hoofden van mensen, maar met een sterk verhaal laat je ook hun harten sneller kloppen.

 

Om een sterke maatschappelijke beweging te bouwen is een goed verhaal dus essentieel. Maar hoe vertel je je verhaal zó, dat het bindt, inspireert en aanzet tot actie?  

 

Ontwikkel je eigen verhaal

Tijdens onze trainingsdag ga je aan de slag met jouw verhaal aan de hand van de drie stappen van goed vertellen. Door je eigen verhaal te ontwikkelen, leer je hoe je het kan gebruiken als de sociale lijm binnen je eigen project of campagne. Door te oefenen met je verhaal, raak je bedreven in het inspireren, binden en in actie krijgen van jouw doelgroep. We staan stil bij de kenmerken van een goed verhaal - én bij wat mensen juist afschrikt. 

Alle deelnemers werken aan hun eigen verhaal, en door de verhalen op elkaar te ‘oefenen’ maken we ze gezamenlijk sterker tijdens deze verdiepingsdag.

​​

Zelf-Ons-Nu:

We werken vanuit het Zelf-Ons-Nu-model, waar de meest krachtige verhalen vrijwel altijd tot te herleiden zijn:

verhalenvertellen%20nieuw_edited.jpg
Praktische informatie
  • Datum:  zondag 12 december

  • Tijd:  10.00-16.00 uur

  • Locatie: Je kunt er zeker van zijn dat deze trainingsdag op een inspirerende plek plaatsvindt. Eind mei maken we de locatie bekend. 

  • Werkwijze: samen met de trainers Sandra Ball & Job van den Assem én met de andere deelnemers werk je, aan de hand van interactieve oefeningen, de hele dag aan je eigen verhaal.  

  • Voor wie: deze dag is voor iedereen die anderen wil betrekken bij een project, campagne of organisatie. De trainingsdag is open voor starters, die willen leren een goed verhaal te vertellen. Maar gevorderden die wel de stappen van zelf-ons-nu wel kennen, maar meer willen oefenen, zijn ook van harte welkom.  

  • Kosten: 200 euro per persoon. Schrijf je samen met iemand anders in? Dan kost de training 162,50 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief een gezonde en lekkere lunch, locatie en btw.
    Ben je geen onderdeel van een organisatie of zijn de kosten niet haalbaar voor je? Neem dan contact met ons op via info@lowlanderproject.nl dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Op zoek naar verdere verdieping?
Ben je geïnspireerd door deze trainingsdag en wil je een echte organizer worden? Wil je je leiderschapsvaardigheden verbeteren en people powered kunnen werken? Overweeg dan of onze opleiding iets voor jou is. In vier maanden tijd word je klaargestoomd om people powered bewegingen in Nederland te leiden!