top of page

Organizing opleiding - okt t/m feb 2024

Deadline voor opgave 15 september. Neem deel aan de opleiding: Leiderschap & bewegingsopbouw.

 • Begint 6 okt.
 • Solidariteitsprijzen
 • Trainingslocaties: Utrecht e.o.

Beschikbare plekken


Waar gaan we het over hebben?

Als mensen samenkomen, zijn ze tot veel meer in staat dan we denken. Vrouwen veroverden hun recht om te stemmen. Werknemers dwongen hogere lonen en betere werkomstandigheden af. De wapenwedloop had zijn langste tijd gehad toen honderdduizenden mensen de straat opgingen om zich te verzetten tegen nieuwe kernwapens. Hoe werken zulke bewegingen en welke patronen volgen ze? En wat kun je hiervan leren voor je eigen werk? Op deze (en meer) vragen krijg je tijdens onze opleiding een antwoord. In dit traject van vier maanden brengen we de kennis over bewegingsopbouw samen. Je maakt kennis met alle puzzelstukjes die je nodig hebt om mensen op de been te krijgen voor de verandering waar jij voor strijdt. Dit is waardevol voor iedere maatschappelijke organisatie die haar campagnes en projecten sterker, effectiever en 'people powered' wil maken. In 6 opleidingsdagen staan we stil bij de verschillende organizing principes en versterken we het leren door: -> Je hoofd te vullen met inspirerende voorbeelden, briljante strategieën en verrassende tactieken van bewegingen uit alle tijden. -> In gesprek te gaan met organizers van over de hele wereld die praktijkvoorbeelden kunnen geven van succesvolle bewegingsopbouw-campagnes. -> Je de kans te bieden om alles wat geleerd is meteen te vertalen naar de praktijk, zodat het direct toepasbaar is voor de organisatie of beweging waarin je actief bent. ->Hieronder vind je wat je dag gaat leren. Voor wie is deze opleiding bedoeld? De opleiding is het meest geschikt voor mensen die werken of actief zijn voor organisaties die zich inzetten voor een duurzaam en rechtvaardig Nederland, en die tijdens de opleiding met een concreet project of campagne aan de slag willen gaan. Wanneer vindt de opleiding plaats? De opleiding start in oktober 2023. De opleidingsdagen zijn op vrijdagen en zijn op 6 oktober, 3 & 24 november, 15 december, 19 januari & 9 februari Voor onze trainingen hanteren we solidariteitsprijzen: Werk je bij een organisaties met een groot budget dan betaal je meer dan wanneer je bij een organisatie werkt die een klein budget heeft. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over hoe we de kosten berekenen en hoe je contact met ons kan opnemen als de kosten een belemmering voor je zijn om deel te nemen. Voor deze opleiding zijn de kosten: -> 2200 euro voor medewerkers van grote organisaties -> 1400 euro voor medewerkers van middelgrote organisaties -> 825 euro voor medewerkers van kleinere organisaties

Stel een vraag over deze training

Dank voor het stellen van je vraag. We komen er zo snel mogelijk bij je op terug

 • De trainers:
  Deze opleiding wordt gegeven door Sandra Ball en Job van den Assem, twee ervaren organizers en trainers op het gebied van campagnevoeren en bewegingsopbouw.
 • 6 opleidingsdagen:
  De basis van deze opleiding bestaat uit 6 face-to-face trainingsdagen. Alle dagen vinden plaats op vrijdag.
 • Groepswerk en begeleiding:
  Tussen de opleidingsdagen werk je in online sessies van 2 uur verder in kleinere groepjes aan jouw organizingplan. Verder heb je tussen iedere opleidingsdagen een coachingsgesprek van een uur met een van de trainers.
 • Verdieping & webinars:
  Na iedere opleidingsdag bieden we verdere verdieping aan. We delen films, artikelen en organiseren webinars met inspirerende bewegingsopbouw experts van over de hele wereld.
 • Tijdsbesteding:
  Naast de 6 opleidingsdagen ben je ongeveer 4 uur per week kwijt aan deze opleiding. Wil je all the way gaan, dan hebben we oneindig veel meer verdiepingsmaterialen voor je :-).
 • Corona:
  Wij volgen de regelgeving op de voet en zullen hierop waar nodig flexibel inspelen. Een face-to-face meeting vinden wij het meest wenselijk. Wij volgen op de dag zelf alle RIVM-maatregelen. Er is voldoende ruimte voor afstand, etc. Zoals het bij organizing hoort, stemmen wij de afspraken af met de groep. Iedereen moet zich veilig voelen. Mocht het onmogelijk zijn om bijeen te komen dan, switchen wij over naar een online training. Omdat het niet te doen is om 8 uur naar een Zoom-scherm te kijken, zullen wij de eerste praktijkdag splitsen in 2x4 uur. Wij hebben hier veel ervaring mee en kunnen toch een boeiend, afwisselend programma aanbieden met voldoende kwaliteit. En als het helemaal niet door kan gaan door striktere RIVM-regels? Dan krijg je natuurlijk je geld terug of ben je welkom bij het tweede opleidingstraject dat in september van start gaat.
Algemene informatie over onze trainingen:
bottom of page