top of page

Ontwikkel jouw activerende verhaal

Verhalen zijn het hart van je campagne of project. hoe bouw je een activerend verhaal op?

 • Begint 4 okt.
 • Vanaf 500 euro
 • Dorreboomstraat

Beschikbare plekken


Waar gaan we het over hebben?

Rosa Parks weigerde op te staan in de bus voor een witte medepassagier. Dat ‘simpele’ verhaal inspireert al 70 jaar miljoenen activisten om ook in verzet te komen. Voor wie sociale verandering nastreeft, zijn krachtige verhalen ontzettend belangrijk. Verhalen wijzen ons de weg en geven vertrouwen: ze laten zien dat verandering mogelijk is, als je maar blijft volhouden. Bouw jij aan een beweging of aan een (organizing)campagne waarmee je de wereld wil veranderen? Dan is het essentieel dat je een sterk, activerend verhaal weet te vertellen. Tijdens onze Storytelling Masterclass leer je je verhaal zó op te bouwen dat je anderen activeert om mee te doen. En dat levert niet alleen een goed verhaal op, maar ook allerlei fijne extra’s. Terwijl je aan je activerende verhaal werkt, krijg je beter inzicht in je eigen motivatie. Het is een goede tool voor teambuilding tijdens campagnes. En tot slot is activerend verhalen vertellen dé manier om in bredere zin een nieuw verhaal over Nederland te vertellen. Tijdens onze Storytelling Masterclass oefen je met je eigen activerende verhaal. Zo leren we van elkaar en ervaar je direct dat je met jouw verhaal ook anderen kunt inspireren. Deze masterclass is iets voor jou als: -> Je werkt bij een organisatie of beweging die sociale verandering nastreeft -> Je in je werk of activisme te maken hebt met campagnevoeren, bewegingsopbouw en/of organizing -> Je (beter) wil leren hoe je (groepen) mensen kunt meekrijgen in jouw verhaal -> Je (beter) wil leren hoe je nieuwe mensen inspireert om het onderwerp van jouw campagne net zo belangrijk te vinden als jij -> Je wil uitwisselen met, en leren van, andere organizers en storytellers Praktische info: -> Waar: Utrecht e.o. -> Wanneer: 4 oktober, 25 oktober, 1 november, 15 november, 6 december -> Tijden: 10:00 - 15:00


 • De trainers:
  Deze opleiding wordt gegeven door Sandra Ball en Job van den Assem, twee ervaren organizers en trainers op het gebied van campagnevoeren en bewegingsopbouw.
 • 6 opleidingsdagen:
  De basis van deze opleiding bestaat uit 6 face-to-face trainingsdagen. Alle dagen vinden plaats op vrijdag.
 • Groepswerk en begeleiding:
  Tussen de opleidingsdagen werk je in online sessies van 2 uur verder in kleinere groepjes aan jouw organizingplan. Verder heb je tussen iedere opleidingsdagen een coachingsgesprek van een uur met een van de trainers.
 • Coachingswebinar:
  Goed kunnen coachen is een essentiële vaardigheid van een organizer. Daarom organiseren we voor alle deelnemers na de eerste trainingsdag een webinar over het belang van coaching. We leren je welke stappen je zet om iemand goed te coachen en gaan gelijk aan de slag door elkaar te coachen.
 • Tijdsbesteding:
  Naast de 6 opleidingsdagen ben je ongeveer 4 uur per week kwijt aan deze opleiding. Wil je all the way gaan, dan hebben we oneindig veel meer verdiepingsmaterialen voor je :-).
Algemene vragen en antwoorden over de opleiding:
Stel een vraag over onze opleiding

Dank voor het stellen van je vraag. We komen er zo snel mogelijk bij je op terug

bottom of page