Opleiding: Leiderschap en bewegingsopbouw
Kosten voor deze opleiding

Om deze opleiding toegankelijk te houden voor deelnemers van allerlei organisaties, hebben we gekozen voor een solidariteitsprijs voor de opleiding. Grotere organisaties dragen meer bij en maken zo de opleiding voor kleinere organisaties mogelijk.

Ben je geen onderdeel van een organisatie of zijn de kosten niet haalbaar voor je? Neem dan contact met ons op via info@lowlanderproject.nl dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

750 euro voor deelnemers van organisaties met een begroting onder de 50.000 euro.

1250 euro voor deelnemers van organisaties met een begroting tussen de 50.000 en 750.000 euro.

2000 euro voor deelnemers van organisaties met een begroting die groter is dan 750.000 euro.

Kosten zijn inclusief catering, locatie en btw.

Outdoor Family Day
18 maart

Welkom & Introductie

De opleiding gaat van start. Je leert de andere deelnemers kennen en in vogelvlucht maak je kennis met organizing en welke lessen we de komende maanden voor je in petto hebben.

Writing on a Notebook
29 april

Storytelling

Tijdens deze dag ontwikkel je een verhaal voor jouw campagne. De basis hiervoor is jouw persoonlijke verhaal en waarom jij verandering wil. Je oefent met elkaar en helpt elkaar jouw verhaal zo te vertellen dat je de ander raakt en vanuit urgentie betrekt bij jouw beweging.

Snowflake
10 juni

Structuur & leiderschap

Om mensen een plaats te geven in je groep en om het leiderschap te delen, is het essentieel om na te denken over een goede organizingstructuur. Die structuur zorgt ervoor dat verantwoordelijkheid gedeeld wordt en iedereen zich betrokken en medeverantwoordelijk voelt. Na deze dag vind je organisatiestructuren supersexy en is je beeld van leiderschap veranderd. 

Public Demonstration
8 april

Strategie & actie

Organizing campagnes zijn altijd gericht op het dichterbij brengen van een gedeeld doel en het vergroten van het aantal mensen dat meedoet aan je campagne. Tijdens deze dag ga je aan de slag met de vormgeving van een impactvolle strategie, doorvertaald in concrete en inspirerende on- en offline acties die de invloed van de beweging vergroten.

Casual Meeting
20 mei

Relaties bouwen

Sterke bewegingen zijn afhankelijk van een sterke gemeenschap. Door relaties met anderen zorgvuldig op te bouwen, zorg je dat je groep groeit en sterker wordt. De belangrijkste les: een kopje koffie of thee met iemand drinken is het startpunt van verandering.

Rainbow Flags
1 juli

Vieren

Op 1 juli ronden we de opleiding af met misschien wel de belangrijkste les. De weg naar verandering kan lang duren, daarom heb je elkaar nodig. Door kleine overwinningen te vieren en te evalueren versterk je de groep en hou je mensen bij elkaar. En natuurlijk bouwen we zelf ook een klein feestje om dit traject samen af te ronden.

Selectieprocedure

De Lowlander opleiding is een unieke opleiding in Nederland, en we zijn op zoek naar deelnemers met unieke projecten. 

 

Heb jij een concreet plan of campagne waar je de organizing principes op wil toepassen? Wil je jouw ervaringen (tot nu toe) delen met een groep gelijkgestemden? Heb jij een droom om de wereld een stukje beter te maken? Dan ben je aan het goede adres! Wij stellen de groep zorgvuldig samen en letten op diversiteit in ervaring, soort projecten en organisaties om zo de leerervaring optimaal te maken. Lees hier de selectiecriteria

 

Aanmelden voor deze opleiding kan tot en met 18 februari 2022. Uiterlijk 25 februari 2022 laten we je weten of je bent toegelaten tot deze opleidingsronde. 

De trainers:


Deze opleiding wordt gegeven door Sandra Ball en Job van den Assem, twee ervaren organizers en trainers op het gebied van campagnevoeren en bewegingsopbouw.
6 opleidingsdagen:


De basis van deze opleiding bestaat uit 6 face-to-face trainingsdagen. Alle dagen vinden plaats op vrijdag.
Groepswerk en begeleiding:


Tussen de opleidingsdagen werk je in online sessies van 2 uur verder in kleinere groepjes aan jouw organizingplan. Verder heb je tussen iedere opleidingsdagen een coachingsgesprek van een uur met een van de trainers.
Verdieping & webinars:


Na iedere opleidingsdag bieden we verdere verdieping aan. We delen films, artikelen en organiseren webinars met inspirerende bewegingsopbouw experts van over de hele wereld.
Tijdsbesteding:


Naast de 6 opleidingsdagen ben je ongeveer 4 uur per week kwijt aan deze opleiding. Wil je all the way gaan, dan hebben we oneindig veel meer verdiepingsmaterialen voor je :-).
Corona:


  • Wij volgen de regelgeving op de voet en zullen hierop waar nodig flexibel inspelen.

  • Een face-to-face meeting vinden wij het meest wenselijk. Wij volgen op de dag zelf alle RIVM-maatregelen. Er is voldoende ruimte voor afstand, etc. Zoals het bij organizing hoort, stemmen wij de afspraken af met de groep. Iedereen moet zich veilig voelen.

  • Mocht het onmogelijk zijn om bijeen te komen dan, switchen wij over naar een online training. Omdat het niet te doen is om 8 uur naar een Zoom-scherm te kijken, zullen wij de eerste praktijkdag splitsen in 2x4 uur. Wij hebben hier veel ervaring mee en kunnen toch een boeiend, afwisselend programma aanbieden met voldoende kwaliteit.

  • En als het helemaal niet door kan gaan door striktere RIVM-regels? Dan krijg je natuurlijk je geld terug of ben je welkom bij het tweede opleidingstraject dat in september van start gaat.

Trainers & trainingsverloop